بانک کشاورزی

تاریخ: 29 مرداد 1393

مدیرعامل بانک کشاورزی: فارس قطب مکانیزاسیون کشاورزی کشور است

دکتر محمد طالبی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: فارس قطب مکانیزاسیون کشاورزی کشور است.
به گزارش روابط عمومی بانک کشاورزی دکتر طالبی در حاشیه سفر به استان فارس در گفت و گو با «نسیم» افزود: طی جلسه‌ای که با اتحادیه‌ها و تشکل‌های کشاورزی فارس داشتیم این اتحادیه‌ها به بیان مسائل و مشکلات از جمله فرایندهای پرداخت تسهیلات، تضمین تسهیلات و نرخ سود تسهیلات پرداختند. وی با بیان اینکه درصدد هستیم درباره موضوعاتی که مد نظر اتحادیه‌ها بود بازنگری‌های لازم را انجام دهیم یادآورشد: نرخ سود تسهیلات به تصمیم دولت موکول و مقرر شده است که بانک مرکزی در این زمینه تصمیم‌گیری و نتایج را به ما اعلام کند.
مدیرعامل بانک کشاورزی در ادامه به جلسه دیگر خود با استاندار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و رئیس اتاق بازرگانی استان فارس اشاره کرد و افزود: در این جلسه درباره نحوه بهره‌مندی از منابع صندوق توسعه ملی و طرح‌هایی که به صورت نیمه‌تمام هستند و از محل صندوق توسعه ملی تأمین اعتبار شده‌اند، مطالبی عنوان شد مبنی بر اینکه سرمایه‌گذاران برای تکمیل طرح‌های خود به دلیل افزایش قیمت‌ها با مشکل روبرو شده‌اند و برای کامل‌شدن طرحشان به پرداخت اعتبارات بیشتری نیاز دارند.
دکتر طالبی اضافه کرد: طبق چارچوب‌های اعلام شده امکان سهمیه مالی از محل صندوق توسعه ملی، برای طرح‌هایی که یک بار تامین مالی شده‌اند، نیست ولی در عین حال این مشکل عمومی و کلی در سراسر کشور است که به اطلاع صندوق توسعه ملی می‌رسانیم.
رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل بانک کشاورزی با بیان اینکه در ادامه این جلسه مشکلات مجموعه طرح‌هایی که به دلیل افزایش نرخ ارز با مشکل مواجه شده بودند، بررسی شد، افزود: مقرر شد همسو با برنامه‌ریزی‌هایی که از طرف دولت برای حل مشکلات طرح‌های ذخیره ارزی تمهیداتی اندیشیده شده، در قالب این طرح‌ها حل و فصل شود.
وی خاطرنشان کرد: قرار شد برای چاره‌اندیشی و حل مشکلات تعداد دیگری از طرح‌ها کارگروهی متشکل از نمایندگان جهاد کشاوری، بانک و طرف معاونت برنامه‌ریزی استانداری تشکیل و از سرمایه‌گذاران با هدف حل و فصل مسائل آنها دعوت شود.
دکتر طالبی افزود: بعضی از طرح‌های سرمایه‌گذاری، طرح‌های بزرگی هستند که به منابع زیاد مالی نیاز دارند و سهمیه‌ای که منابع استان از صندوق توسعه ملی دارد، کافی نیست که قرار شد این طرح‌ها از طرف منابع متمرکز معرفی شود و اولویت‌بندی‌های لازم از طریق استان انجام شود تا طرح‌هایی که آماده‌تر هستند بتوانند از این منابع استفاده کنند تا بهره‌برداری خوبی از منابع صندوق توسعه ملی انجام شود.
دکترطالبی با بیان اینکه در ادامه این جلسه مشکلات واحدهای مرغداری‌های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت، تصریح کرد: از ما درخواست شد از طرح‌های جدیدی که در دستور کار دارند، حمایت کنیم که مقرر شد بانک کشاورزی و جهاد کشاورزی بررسی‌های لازم بر روی این طرح‌ها انجام دهد تا از حمایت‌های لازم برخورد دار شوند.
مدیرعامل بانک کشاورزی با تاکید بر اینکه از سال‌های گذشته تاکنون ظرفیت‌سازی خوبی در تولید مرغ‌های گوشتی در استان فارس صورت گرفته و مازاد گوشت استان تولید می‌شود، افزود: به دلیل اینکه واحدهای تولیدکننده مرغ در مقیاس‌های کوچک هستند در صحنه رقابت ممکن است با مشکل مواجه شوند. اعتقاد ما این است که برای توسعه مرغداری‌های گوشتی ما باید از الگوهای زنجیره‌ای بهره بگیریم.
وی به تشریح نتایج این جلسه در ارتباط با مشکلات واحدهای تولیدی مرغداری های گوشتی پرداخت و اضافه کرد: قرار شد که استانداری در این رابطه برنامه‌ریزی کند و حداقل دو تا سه زنجیره قدرتمند در استان تشکیل دهد تا با برندسازی که انجام می‌شود فرصت صادرات بهتری ایجاد شود.
دکتر طالبی با اشاره به اینکه نزدیک به 12 درصد سهم تولیدات کشاورزی کشور در استان فارس است، افزود: یک خصوصیت و محدودیت مهم بخش کشاورزی، نیاز به آب است. با توجه به اینکه بخش مهمی از زندگی مردم این استان به کشاورزی متصل شده است باید سرمایه‌گذاری کافی بر روی آب انجام دهیم و از سیستم‌های جدید و نوین آبیاری استفاده کنیم تا بخشی از مردم که زندگی خودشان را به بخش کشاورزی وابسته کرده‌اند در آینده با مشکل مواجه نشوند و قدرتی که فارس در تولیدات کشاورزی دارد، در آینده هم شاهد آن باشیم.
وی گفت: برای اینکه در صنایع تبدیلی و فرآوری، ارزش افزوده‌های بیشتری در استان ایجاد شود که بتواند مکمل تولیدات کشاورزی استان شود، نیازمند این هستیم که نگاه زنجیره‌ای و برندسازی داشته باشیم.
دکتر طالبی با تاکید بر اینکه فارس یکی از قطب‌های مکانیزاسیون کشاورزی کشور است و شرکت‌های بسیار موفقی در این استان وجود دارد که خدمات به دیگر استان‌ها می‌دهد، ادامه داد: در سال گذشته 750 میلیارد تومان به توسعه مکانیزاسیون کشاورزی اختصاص یافت و در سال جاری بالغ بر 800 میلیارد سهم اعتبارات برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی در نظر گرفته شده که استان فارس سهم خوبی از این را به خود اختصاص داده است و فرصت بسیار خوبی است که این استان از این منابع استفاده کند تا بتواند قدرت و مزیت خوبی که در زمینه کشاورزی دارد، بهره‌برداری کند.